1 feb. 2017

Hergebruik: een politieagent

De politieman is één van de figuren bij poppekastpoppen die in allerlei verschillende versies zijn te vinden uit verschillende landen en verschillende tijden. Iets rechts van het midden staat de wetshandhaver die deze keer een ander uniformjurkje heeft gekregen. Hij heeft een lichtblauwe pet met een wit rondje, gele rand en zwarte klep. Daaronder droeg hij een donkerblauwe jurk met een donkergroene rand, allebei van een beetje viltig stofje (zie foto). Dat was echt géén gezicht ;-).

Verschillende politieagenten
Bij het maken van de voetballer poppenkastpop was een donkergrijsblauw jurkje over gebleven, nadat de jongeman een nieuwe jurk had gekregen. Omdat het oorspronkelijke jurkje op zich nog vrij netjes was, besloot ik het te hergebruiken. De vilten rondjes wilden er slecht af, dus heb ik daarover een breed blauw lint (dat ooit om een kado zat) met zoomband vast gestreken. Het lint heb ik verder vast gezet met 2 geel-witte knoopjes onder elkaar op de borst en een zwartgele strik bovenaan het jurkje. 

De zoom van het jurkje heb ik opnieuw vastgenaaid. De oorspronkelijke zoom was met geel garen genaaid en de naad was ook niet recht. Door de naad opnieuw vast te zetten met een passende kleur blauw garen kon ik meteen het brede lint aan de onderzijde vastnaaien. Ook heb ik weer een 'gouden' épaulette op de schouder toegevoegd. Met een extra bandje langs de nek (aan de achterzijde zitten de uiteinden vastgeplakt met textiellijm) probeer ik het rafelige randje van het hergebruikte jurkje wat te camoufleren. 

1 opmerking:

  1. De Belgische Jeannine heeft een website over poppenkstpoppen (http://poppenkastverzameling.webnode.nl/fotogalerij/#a147-jpg) en daarop classificeert zij deze politieagent als behorend tot een Heist-op-den-Berg reeks uit 1994. Deze viel qua jurkje in de categorie kort met een tussenstukje in de arm.

    BeantwoordenVerwijderen